Belépés
FõoldalKeresésOldalakRegisztrációBelépés
<< < < |<

Villamossági felszerelések Miskolc


Hírek
Hírek
Borsodi hirek
Település hírek
Miskolc
Ózd‎
Rudabánya
Sárospatak
Sátoraljaújhely
Szerencs
Tokaj
Aggtelek
Bodrogkeresztúr
Edelény
Felsőzsolca
Hernádnémeti
Kazincbarcika‎
Mezőkövesd‎
Ország-világ
Külföld
Belföld
Gazdaság
Vállalkozói hírek
Gazdasági hírek
Helyi kultúr
Koncert
Szinház
Szórakozás
Tudomány & Technika
Egészségpercek
Sport
Megyei sporthírek
Impresszum
Szálláshelyek

Kedvencekhez Miskolcon is bemutatkozott az összművészeti fesztivál!
2017-04-26 14:23:48

Kedvencekhez Két és fél év fegyház. Jogerős
2015-10-12 11:37:11

Kedvencekhez Kisléptékű gazdaságfejlesztéseket támogat az NFM
2015-06-13 09:11:51

Kedvencekhez Buttlerék Syrah-ja a Semmelweis Egyetem bora
2015-06-11 23:58:53

Kedvencekhez Kedvezményesen juthatunk be a Hegyaljára
2015-06-11 23:41:43

Névnap és dátum script

Miskolcon is bemutatkozott az összművészeti fesztivál!Két és fél év fegyház. JogerősKisléptékű gazdaságfejlesztéseket támogat az NFM Buttlerék Syrah-ja a Semmelweis Egyetem bora
Kedvencekhez Kerekdomb Fesztivál: kultúra, sport és borpiknik a Tokaji borvidéken
2017-04-26 14:23:48
Kedvencekhez Elítélték az autókat feltörő, a Bodrogon átúszva menekülő férfit
2015-10-12 11:37:11
Kedvencekhez Több mint 145 millió forinttal támogatja a kisléptékű gazdaságfejlesztést célzó beruházásokat a Tokaj-Hegyalja történelmi borvidéken és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet településein a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium - olvasható a kormany.hu oldalon.
2015-06-13 09:11:51
Kedvencekhez Négy kategóriában 13 borvidék több mint 100 bora versenyzett a Semmelweis Egyetem Bora 2015 címért. A győztesek a dél-balatoni, az egri, a szekszárdi, és a tokaji borvidékről érkeztek. Az elismeréseket ünnepélyes keretek között adták át a Semmelweis Szalo
2015-06-11 23:58:53
Kerekdomb Fesztivál: kultúra, sport és borpiknik a Tokaji borvidéken Kerekdomb Fesztivál: kultúra, sport és borpiknik a Tokaji borvidéken
2017-04-26 14:23:48

Miskolcon is bemutatkozott az összművészeti fesztivál!

Tállyán, a Tokaji borvidék festői településén a tavalyi sikeres indulás után idén már két alkalommal – júniusban és szeptemberben - várja összművészeti hétvégére látogatóit a gyermekbarát Kerekdomb Fesztivál. A parasztházak és nemesi kúriák udvarait színházi előadások és kortárs költők töltik meg kultúrával: fellép Fábián Juli & Zoohacker, az Antonia Vai Band, Szabó Balázs Bandája, a Jónás Vera Experiment és Szalóki Ági. Palya Bea és zenekara megújított Psyché koncerttel készül. Fellép a Momentán Társulat, valamint a Nézőművészeti Kft. tagjai, Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Katona László. A dűlők közt tematikus borsétákra, biciklitúrára és maratonra indulhatnak az aktív kikapcsolódást keresők.

Miskolc, 2017. április 25. – A nyárindító Kerekdomb június 16. és 18. között a nő és a szerelem témája körül forog majd: Lónyay Erzsébet, aki Weöres Sándor kötetét és hősét Psyché-t ihlette, Tállyán élt. A fesztivál neki is emléket állít: a Nemzeti Színház elhozza Psyché című darabját, Palya Bea pedig felújította és a Kerekdombra szabta Psyché koncertjét. A fesztivál idén két új helyszínnel bővül: színházzal és hagyományőrzéssel várja a látogatókat a Közösségi Ház és a Hegyaljai Alkotóház, ahol bemutatkozik a Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesülete.

Képek forrása: Kígyós Hanna„A fesztiválon egyforma hangsúllyal szerepel a kultúra, a sport és a bor. Programkínálatunkban helyet kapnak fiatal költők és írók, tartunk filmvetítést és széles koncertzenei kínálattal készülünk. Azok számára, akik gyerekekkel érkeznek, kreatív programokat szervezünk” – mondta el a Miskolcon tartott sajtótájékoztatón Szabó Réka, a Kerekdomb Fesztivál produkciós menedzsere.

A látogatókat blues és irodalom, gasztronómia és fröccsterasz várja az Oroszlános Borhotelben, könnyűzene a Vincellér Házban, komolyzene a település katolikus templomában. A fesztivál különlegessége, hogy nem építi át, változtatja meg a neki otthont adó, gyönyörű tokaji települést: a programok a tállyai parasztházak és nemesi kúriák udvarán kapnak helyet, megmutatva azok szépségét, rímelve a hely miliőjére.

Futás, gyalogtúra, bicikli
A sportos fesztiválozók nyáron és ősszel is félmaratonon tehetik próbára állóképességüket. A bicikliseket pedig várják a dombok: júniusban Dűlőbringa futam, szeptemberben Mád-Tállya tekerés lesz, de a kerékpár a zenében is fontos szerepet kap: Gryllus Vilmos a Biciklizős lemez dalaival készül. Aki inkább csak sétálna, annak a Hosszúlépés csapata kínál új, tematikus, a környék izgalmas titkait felfedő gyalogtúrákat.

„A hegyvidék adottságai különleges perspektívába helyezik a sportolás lehetőségét. Úgy állítottuk össze a programkínálatot, hogy a családdal érkezők is megtalálják a számukra legkedvesebb mozgásformát. Egyénileg vagy csoportosan lehet nevezni a félmaratonra, bringafutamot tartunk a bicikli szerelmeseinek és gyerekfutamot az egészen kicsiknek” – magyarázta Hrutka János, válogatott labdarúgó, a fesztivál sportprogramjainak vezetője.

Borok, pincék, piknik
A látogatók gasztronómiában és borban is számíthatnak a fesztiválra: a helyi bortermelők maguk mutatják be tételeiket pincéikben, de különleges borpiknik is lesz: az érdeklődők pontosan azokon a dombokon kóstolhatják meg a borokat, amelyeken a nedűt adó szőlők teremtek.

„A fesztivál alapításakor az volt a célunk, hogy Tállyát újra örökségeihez méltó helyre emeljük, és hogy a széles közönségnek is megmutassuk, milyen kincseket rejt a Tokaji borvidék. Tállyán mindenki megtalálja a számítását, aki minőségi boros- és gasztronómiai élményekre vágyik. A fesztivál ideje alatt nyitva állnak a helyi borospincék, lehetőség lesz a tállyai borok megkóstolására - hordóból és palackból egyaránt. A gasztronómia szerelmeseit izgalmas bor-étel párosításokból álló borvacsorákkal, fröccsterasszal és kockás abroszos, street food ételeket kínáló gasztro-udvarral várjuk” - mondta Márton-Kováts Krisztina, a tállyai Oroszlános Borvendéglő és Borhotel tulajdonosa, a Tállyáért Egyesület alapító tagja.

A kicsiknek is


A gyerekeknek a Maillot kastélyban találnak kreatív elfoglaltságot a szülők. A Hegyaljai Alkotóházban játszóház és mesterségbemutató, a legkisebbeket pedig Ringató várja. Természetesen lesz Kaláka koncert, továbbá a Rutkai Bori Banda és Szalóki Ági is szórakoztatja majd a gyerekeket.

Az őszi Kerekdomb Fesztivál szeptember 8. és 10. között kerül megrendezésre. Akkor többek között a 30Y, a Bohemian Betyars, a Honeybeast, a Zuboly, az Irie Maffia, a Mary Popkids, Herczku Ági és a Banda, A Kutya vacsorája, a Szeder, az Eszter-lánc mesezenekar, Szirtes Edina Mókus, Czutor Zoltán és a Czutorborsók, a Musica Florens, Pribojszki Mátyás, Szász Ferenc és a Random Trip zenészei is gondoskodnak majd a jó hangulatról. Fellép az RS9 Színház, valamint a József Attila Kör, az irodalomfelelős pedig Lackfi János lesz.

A Kerekdomb Fesztiválok idején a Volánbusz kedvezményes járatokat indít Miskolcról, Nyíregyházáról és Debrecenből. A részletek hamarosan elérhetőek lesznek a Kerekdomb, illetve a Volánbusz weboldalán.

A 2017-es Kerekdomb Fesztivál időpontjai:

2017. június 16-18.
2017. szeptember 8-10.

Elítélték az autókat feltörő, a Bodrogon átúszva menekülő férfit
2015-10-12 11:37:11

Jogerősen két és fél év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy 28 éves férfit, aki ...

Több mint 145 millió forinttal támogatja a kisléptékű gazdaságfejlesztést célzó beruházásokat a Tokaj-Hegyalja történelmi borvidéken és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet településein a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium - olvasható a kormany.hu oldalon.
2015-06-13 09:11:51

A tájékoztatás szerint az összegből, amely a „Szelíd térségfejlesztési modellek a ...

Négy kategóriában 13 borvidék több mint 100 bora versenyzett a Semmelweis Egyetem Bora 2015 címért. A győztesek a dél-balatoni, az egri, a szekszárdi, és a tokaji borvidékről érkeztek. Az elismeréseket ünnepélyes keretek között adták át a Semmelweis Szalo
2015-06-11 23:58:53A rendezvény borok közül a középkategóriájú fehérboroknál bronz minősítést kapott ...

Jóárasították a Borsodi Kingdom of Hegyalja Fesztivált Kelet-Magyarország újjászülető legnagyobb zenei rendezvényének szervezői.
2015-06-11 23:41:43


Tokaj és Rakamaz vonzáskörzetében, 43 Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg ...

Követők
Oldal kedvelők
Kedvencekhez Kisléptékű gazdaságfejlesztéseket támogat az NFM
2015-06-13 09:11:51

Kedvencekhez Buttlerék Syrah-ja a Semmelweis Egyetem bora
2015-06-11 23:58:53


developed by Centrumnet Systems